De Specialist op het gebied van Hijsen-, Heffen en Transporteren

Historie Van der Tol B.V.

 • Van der Tol B.V. Historie

  Van der Tol B.V. Historie

 • Van der Tol B.V. Historie

  Van der Tol B.V. Historie

 • Van der Tol B.V. Historie

  Van der Tol B.V. Historie

 • Van der Tol B.V. Historie

  Van der Tol B.V. Historie

 • Van der Tol B.V. Historie

  Van der Tol B.V. Historie

Eerste kranen

historie 05
De vader van de huidige eigenaar heeft in 1938 het bedrijf met de bekende rood-blauwe kleuren opgericht. Aanvankelijk gestart met transporten met bakfietsen en op latere termijn met paard en wagen, werd na de 2e wereldoorlog een T-  Ford aangeschaft welke de basis vormde voor de verdere gestage groei van het bedrijf. Door de toename van het wegverkeer en de gunstige geografische ligging van het bedrijf werden de transportactiviteiten in de jaren 60 uitgebreid met een bergings- en sleepdienst.

 

Meer transport

Transport

De toename van de transport- en hijsactiviteiten zorgden voor een gestage groei van de onderneming en in 1969 was de tijd rijp voor de aanschaf van de allereerste mobiele telescoopkraan, een 3 -assige 18 tons P&H telescoopkraan met een gieklengte van 21 meter. Deze machine was de eerste van vele kranen die in de loop van de jaren zouden worden aangeschaft,  waaronder bekende kraanmerken zoals Grove, Buygerus Erie, Krupp, Coles, Tadano, Faun, Terex Demag en Liebherr.

De economische groei

Kraan

Door de economische groei en de daarmee gepaard gaande bouwactiviteiten in de 80er- en 90er jaren en het vertrouwen van de diverse opdrachtgevers in het bedrijf, nam niet alleen de vraag naar kranen sterk toe maar werd het door de toepassing van steeds zwaardere prefab elementen noodzakelijk te investeren in zwaardere kranen met een grotere hijscapaciteit. Ook zagen we in de loop van de jaren de autokraan geleidelijk verdwijnen en vervangen worden door de zogenaamde weg-/ruwterrein kranen. 

Veel bouwactiviteiten

historie 04

Door de toename van het aantal kranen, werd uit het oogpunt van onderhoudskosten, inkoop van (universele) onderdelen en het voordeel van een identieke bediening, besloten tot een meer uniforme samenstelling van het kranenpark waarbij de merken Liebherr en Spierings in grote mate vertegenwoordigd zijn. Heden ten dage bestaat het kranenpark van Van der Tol B.V. uit een grote diversiteit aan kranen, zoals mobiele torenkatkranen van 30 meter tot 60 meter, mobiele telescoopkranen met een hijscapaciteit van 30 ton t/m 400 ton en de voor Nederland unieke spoor(telescoop)kranen met een hijscapaciteit van 40 ton en 70 ton.

Gestage groei van de onderneming

historie 01

De toename van de transport- en hijsactiviteiten zorgden voor een gestage groei van de onderneming en in 1969 was de tijd rijp voor de aanschaf van de allereerste mobiele telescoopkraan, een 3 -assige 18 tons P&H telescoopkraan met een gieklengte van 21 meter. De bovengenoemde kraan was de eerste mobiele telescoopkraan van vele kranen die in de loop van de jaren zouden worden aangeschaft, waaronder bekende kraanmerken zoals Grove, Buygerus Erie, Krupp, Coles, Tadano, Faun, Terex Demag en Liebherr

Milieuvriendelijke Euro 5 motoren

vrachtwagen 01

Om aan de nieuwe milieu eisen te voldoen wordt het huidige wagen- en kranenpark geleidelijk aan vervangen door auto's met de nieuwe EURO 5 en Euro 6 motoren. Voorbeeld hiervan is de aanschaf van twee identieke 4-assige bakwagens van het merk MAN type TGS35.400, welke door de lage Co2 emissie zijn toegestaan in de zgn. milieuzones. Bij aanschaf van de beide bakwagens is, vanwege het gebruik in stedelijk gebied alsmede op de vaak krappe bouwterreinen, kritisch gekeken naar trekkracht in combinatie met wendbaarheid en op basis hiervan is gekozen voor een 8x2 aandrijflijn in combinatie met 3 stuurassen.