De Specialist op het gebied van Hijsen-, Heffen en Transporteren

  • Home
  • Nieuws
  • Laatste Nieuws

Universele glaszuigerNIEUW IN ONS ASSORTIMENT

Kraanverhuur en transportbedrijf Van der Tol B.V. beschikt vanaf maandag 27 juni 2016 over een

UNIVERSELE GLASZUIGER.
Type GBX2-800

Deze is te huren tezamen met onze hijskranen.
Prijs op aanvraag.

VIA VAC GBX – VIA VAC.

Speciale modulaire wissel-evenaar t.b.v. het hijsen van HSL wissels 1:29 en 1:34.7

jvtol evenaar 03

jvtol evenaar 02

Liebherr LTM 1130 130 tons kraan

Aankoop Liebherr LTM 1130-5.1 / 130 tons mobiele kraan

Kraan- en transportbedrijf Van der Tol B.V. heeft besloten tot de aankoop van een Liebherr LTM 1130-5.1 / 130 tons mobiele telescoopkraan, welke medio juni 2016 zal worden afgeleverd en één van de oudere kranen zal gaan vervangen. De desbetreffende kraan heeft de beschikking over een 60 meter lange hoofdmast en is standaard voorzien van een 19 meter lange hydraulisch verstelbare klapjib. De standaard klapjib kan indien gewenst verlengd worden met twee extra te monteren jibdelen van 7 meter, waardoor een maximale hijshoogte wordt bereikt van 92 meter. De kraan is tevens voorzien van het revolutionaire Liebherr "Variobase" systeem waardoor het mogelijk is deze op te stellen op krappe locaties en met slechts gedeeltelijk uitgeschoven stempelbalken, waarbij de software van de lastmomentbeveiliging ( LMB) zorg draagt voor de aanpassen/reduceren van de hijstabel en de te genereren werkradius. Tezamen met de kraan is een 3-assige ballastaanhanger aangeschaft voor het vervoer van het contragewicht. 

 

Modulaire Wissel-evenaar t.b.v. hijsen van grote/lange wisseldelen.

Modulaire wissel evenaar 30 mtr

Om tegemoet te komen aan de vraag van wisselleveranciers, spoorbeheerder en spooraannemers met betrekking tot het hijsen van steeds grotere- en langere wisseldelen, heeft Kraanverhuur- en transportbedrijf Van der Tol BV besloten te investeren in een zware "modulaire" vakwerk-evenaar, waarmee het mogelijk is wisseldelen met een lengte tot 38,5 meter en een maximaal gewicht van 45 ton vervormingsvrij te hijsen. Omdat een wissel bestaat uit in lengte varierende delen, is de evenaar uitgevoerd als deelbare/modulaire evenaar bestaande uit twee modules van 10 meter en twee modules van 5 meter welke m.b.v. verbindingspennen snel in een willekeurige lengte van 10 tot 30 meter is op te bouwen. De evenaar is aan de bovenzijde voorzien van meerder hijspunten voor bevestiging van stroppen vanaf de kraanhaak en aan de onderzijde om de ca. 3,0 meter voorzien van hijspunten met daaraan inkortbaar kettingwerk in combinatie met speciale wisselhijsbanden t.b.v. bevestiging aan het wisseldeel. Met de aanschaf van deze speciale zware modulaire wissel-evenaar hoopt Van der Tol BV tegemoet te komen aan de vraag van de spooraannemers, spoorbeheerder en levanciers m.b.t. het vervormingsvrij hijsen van wisseldelen. Door gebruik te maken van desbetreffende evenaar wordt doorbuiging van een wisseldeel en de eventueel hierdoor veroorzaakte afwijking in de maatvoering tot een minimum beperkt, wat de kwaliteit van het spoor direct ten goede komt. 

 

Woonwagen Hijsen

Kraan- en transportbedrijf Van der Tol BV is de specialist met betrekking tot het hijsen- en verplaatsen van chalets, woonwagens, stacaravans en woonarken. Een sprekend voorbeeld van deze expertise is de verplaatsing van een tweetal complete chalets voorzien van een bovenverdieping met behulp van een mobiele telescoopkraan medio januari 2016. Door het toepassen van zware onderslagbalken onder de vloer- en een samenstel van evenaars aan de bovenzijde, konden deze 30 ton zware-, volledig gemeubileerde- en van inboedel voorziene chalets snel en schadevrij verplaatst worden van de oude- naar de verderop gelegen nieuwe positie.

  • 1
  • 2